skip to Main Content
Hoe werkt het
Botaccountant zorgt samen met onze ervaren (assistent) accountants voor een geautomatiseerde boekhouding van hoge kwaliteit en geeft jou het inzicht om goede beslissingen te nemen met behulp van intuïtieve dashboards en slimme rapportages.
Onboarding
We beginnen met het leren kennen van je onderneming en het in kaart brengen van de processen binnen jouw organisatie. Tegelijkertijd richten we de administratie in en trainen Botaccountant om de financiële mutaties geautomatiseerd te kunnen verwerken.
Administratie
Botaccountant speurt in klantportalen en mailboxen om de inkoopfacturen op te halen. Losse bonnen en overige facturen stuur je eenvoudig in via de app of e-mail. Hierna zorgt Botaccountant ervoor dat facturen gecodeerd en geboekt worden.
Rapportages
Met Botaccountant heb je volledig inzicht in de financiële situatie van je onderneming. Hierdoor kom jij toe aan ondernemen en kun je met een gerust hart zakelijke beslissingen nemen, wetende dat de cijfers nauwkeurig en wekelijks up to date zijn!
Welke diensten omvat Botaccountant?
Als je ervoor kiest om te werken met botaccountant, betekent dit dat je het voordeel hebt van een ervaren boekhouding, alleen tegen veel lagere kosten. Botaccountant kan het boekhoudproces van begin tot eind verzorgen en werkt samen me ons ervaren team zodat de boekhouding sneller, beter en nauwkeurig wordt verwerkt dan tot nu tot mogelijk was. Geen handmatige boekingen meer of langdradige boekhoudprocessen, laat botaccountant het werk voor je doen.

Facturatieservice

Met botaccountant kan je alle verkoopfacturen, offertes en aanmaningen via een online portaal verzenden. Je wordt zelfs herinnerd als posten te lang open blijven staan

Betaalservice

Botaccountant kan de inkoopfacturen van je bedrijf klaarzetten voor betaling of jou een betaalbestand toesturen. Jouw goedkeuring blijft vereist.

Dashboards

Iedere klant krijgt bij botaccountant een op maat gemaakt online dashboard. Zo weet je altijd en overal hoe jouw onderneming ervoor staat.

Accountancy-services

Botaccountant zorgt dat je administratie tiptop in orde is. Onze accountants helpen je met jaarstukken, accountantsverklaringen of andere zaken.

Salaris-administratie

Botaccountant werkt samen met accountantkantoor Van den Berghe & Partners om de salarisadministratie van jouw organisatie te verwerken.

Business intelligence

Botaccountant kan ook overweg met niet-financiële data. We combineren dit met je financiële data om je via een online dashboard een 360° graden-view te geven.

FAQ
Zijn jullie een accountantskantoor?
Jazeker, wij zijn onderdeel van Accountantskantoor Van den Berghe & Partners B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 28049666. Lid van het NBA, de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants
Kunnen jullie ook mijn jaarrekening opstellen?
Ons ervaren team van accountants en fiscalisten kunnen ook de jaarrekening en KvK stukken van jouw bedrijf opstellen. Daarnaast kunnen ze ook helpen met financieringsaanvragen, bankrapportages, startersbegeleiding en (strategische) bedrijfsadvisering.
Kunnen jullie ook de salarisverwerking van ons bedrijf verzorgen?
Jazeker! Het HRM/Payroll team van Accountantskantoor van den Berghe & Partners B.V. kan ook de salarisadministratie van jouw organisatie verwerken. Mooier nog, dit kan allemaal via een online portaal en een app. Tijdrovende en administratieve taken worden zo een stuk makkelijker. Medewerkers kunnen via de app zaken als verlof, verzuim en declaraties regelen, maar ook gegevens inzien en stukken ondertekenen. Daarnaast is de salarisadministratie volledig aan mij gekoppeld, waardoor ik alle mutaties en betalingen voor je kan verwerken en je data kan verwerken in de dashboards.
Wat zijn de verschillen tussen de pakketten?
Geen enkel bedrijf is hetzelfde en daarom bieden we verschillende pakketten aan zodat botaccount voor iedere organisatie een oplossing, van startup tot de grotere MKB-bedrijven. Alle pakketten bevatten een perfecte boekhouding, rapportages en adviezen van onze specialisten!
Hoe bepaal ik welk pakket ik moet nemen?
Onze productkaart samen met de prijscalculator moeten je helpen om een pakket te kiezen die past bij je onderneming. We bieden ook extra diensten aan in de 'Pro' en 'Ultimate'-pakketten, zoals het verzorgen van de facturatie, het managen van de mailbox voor inkoopfacturen en op maat gemaakte rapportages. Weet je nog niet welk pakket je moet kiezen, maak je dan geen zorgen, we bespreken vooraf altijd wat jouw bedrijf nodig heeft.
Hoe zorgen jullie ervoor dat mijn cijfers kloppen?
Botaccountant zorgt ervoor dat de boekhouding vele malen sneller wordt verwerkt dan bij traditioneel boekhouden. Botaccountant neemt namelijk repeterende taken over die een mens veel tijd kosten. Botaccountant wordt onderwezen door ons ervaren accountancyteam. Eenmaal geleerd dan onthoudt Botaccountant dit altijd en zorgt ons ervaren team ervoor dat de uitzonderingen worden opgepakt. Daarnaast controleert ons team de boekhouding om ervoor te zorgen dat jij correcte cijfers hebt waar je op kunt vertrouwen.
Hoe lang duurt het voordat de administratie operationeel is?
Nadat je bent aangemeld maakt een implementatiespecialist een afspraak met jou om op te starten. Tijdens de implementatie zetten we de bankkoppelingen en de portalcrawler op en stellen we de slimme inbox in. Daarnaast nemen we samen de nuances in de administratie door en zorgen we ervoor dat de inrichting van de administratie kan worden voltooid. In de eerste maand leren we je bedrijf volledig kennen, wordt Botaccountant door onze ervaren accountants getraind en worden tegelijkertijd de transacties geboekt. Vanaf daar pakt ons team de uitzonderingen op en zorgen ze ervoor dat jij volledige grip op de organisatie hebt.
Met welke software werken jullie?
Botaccountant werkt met AFAS Online en andere accountancy- en rapportage-software. Wij trainen de machine om boekingen geautomatiseerd te kunnen maken. We werken daarnaast met de slimste business intelligence (BI) software ter wereld waardoor we ook niet financiële data kunnen integreren in de rapportages. Zo heb je 24/7 inzicht in al je data, cijfers en rapportages.
Wat als onze organisatie nu met andere software werkt?
Dit is geen probleem voor Botaccountant. We nemen de historische data over die we nodig hebben om te starten en de machine te leren boeken. Als je organisatie behoefte heeft aan eigen software, dan kunnen we je helpen om AFAS van a tot z voor je te implementeren. Hierdoor krijgt je organisatie ook de mogelijkheid om CRM, HRM, Projecten, Ordermanagement, een Intranet en een klantportaal te gebruiken.
Wat als mijn organisatie een eigen AFAS licentie heeft?
Botaccountant houdt van AFAS Software. Botaccountant koppelt namelijk zeer goed met AFAS. Het is dus geen enkel probleem als je een eigen AFAS licentie hebt. De eigen processen binnen AFAS zoals controle en procuratie kunnen volledig hetzelfde blijven. Daarnaast koppelt AFAS met meerdere BI-tools. Kortom de perfecte match.
Hoe verschilt Botaccountant met andere accountantskantoren of boekhouders?
Botaccountant maakt gebruik van ‘reinforced learning’ om de boekhouding te verwerken. Ons ervaren accountancy-team traint Botaccountant om werk dat andere boekhouders nu nog handmatig uitvoeren geautomatiseerd te kunnen verwerken. Hierdoor daalt de kans op menselijke fouten drastisch, en scheelt dit aanzienlijk in de kosten. Ons team kan zich hierdoor volledig focussen op jouw onderneming en je voorzien van adviezen en rapportages. Wij houden ons namelijk veel liever bezig met jouw onderneming en de cijfers, dan het inboeken van transacties. Waar wij niet in verschillen, is dat we je ook kunnen helpen met de jaarrekening van je onderneming, deponeren van de stukken bij de Kamer van Koophandel, bankrapportages, adviezen en andere accountancywerkzaamheden. Je kunt daarnaast natuurlijk ook gewoon bij je huidige accountant of adviseur blijven, wij kunnen met auditfiles of andere exportbestanden de volledige administratie uitwisselen of je accountant toegang geven tot de administratie.